article image

CO JE HYDROGRAFIKA?

Hydrografika, známá také jako vodní tisk, je druh povrchové úpravy. Pomocí vodní hladiny a vzoru z rozpuštěné hydrografické folie dochází k potisku předmětu ponořeného skrze grafiku pod hladinu vody. Jedná se o potisk předmětu barvou, nikoliv potažení folií. Tato technologie je využívána nejvíce v automobilovém a nábytkářském průmyslu.

Řešení na míru

Dále se touto povrchovou úpravou mění vzhled zbraní, sportovní výbavě, jízdních kol, krytů elektroniky a dalších předmětů, kterým nevadí krátkodobé ponoření do vody. V dnešní době je na trhu více než tisíc vzorů a grafiky. Nejčastěji používány jsou karbonové vzory, imitace dřeva, imitace kovů, maskáče, květinové a jiné okrasné designy. Popis postupu hydrografiky: podkladová barva, potisk hydrografikou, umytí zbytků ředidla a nerozpuštěné folie z předmětu, vrchní bezbarvý lak.

Odolnost povrchu hydrografiky

Již samotná barva z hydrografické fólie je velice odolná, po provedení potisku se předmět navíc zalakuje bezbarvým lakem. Díky speciálním lakům může potisk vydržet až 600 °C a je odolný povětrnostním vlivům.

Na jaké materiály můžeme vodní tisk aplikovat?

Plast, kov, dřevo, sklo a další materiály, na kterých drží barva respektive plniče či jiné základy pod barvu.

Mokré lakování

 

Odlište své výrobky pomocí originální povrchové úpravy. Zatím nic nevyrábíte? Udělejte další krok kupředu, pro začátek vám stačí hydrografická vana.


BOSCH